Poncsák Vince Asztalos, Miskolc


Főoldal          Magamról          Termékeim          Szolgáltatásaim          Galéria          Kapcsolat

Konyhabútor készítés - Miskolc, egyedi konyhabútor - Miskolc

Konyhabútor készítés Miskolc, Egyedi konyhabútorok Miskolc


A panelépületekben, családi házakban a konyhák mérete sok tekintetben különbözik egymástól, ezért a konyhabútor méreteit alapvetően határozza meg a konyhák különböző mérete és fekvése. (északi, déli, keleti nyugati fekvésű).

A tervezést nagy mértében befolyásolja a természetes illetve a mesterséges fényviszonyok elhelyezkedése a konyhában. A tervezőt nem kis kihívás elé állítja a háziasszony igényeinek kielégítése, a mosogatógép, mosogatótálca, tűzhely, mikrohullámú sütő, kávéfőző, kenyérsütő, beépített porszívó valamint mosógép és egyéb gépek megfelelő sorrendjének kialakítása. Nem kisebb feladat a konyhabútor stílusának megválasztása. A tervezésben nagyon fontos szerepet kap, hogy hova kerüljenek a fiókok, hagyományosan nyíló ajtók, vagy esetlegesen modernebb felnyíló ajtók, üvegajtók vagy lenyíló ajtók.

A legtöbb esetben nagy dilemmát szokott okozni, hogy a fiókon milyen fiókcsúszó legyen. Egy olcsó görgős, vagy inkább egy tartósabb csapágygolyós, önbehúzós, egyéb elektromos, nyomásra érzékeny be-, illetve kihúzó fiókvasalat. A szakember általában azt javasolja, ami a funkcióját maximálisan ellátja, mégis mindemellett egy tartósabb termék, ami arányos az árával. Magyarul: a drágább termékek tartósabbak és jobbak.

Az ajtó pántjainál ugyanez a helyzet. Vannak olcsóbb termékek, amik ugyanúgy alkalmasak arra, hogy ellássák a funkciójukat, vagyis biztosítsák az ajtó nyitható-, illetve zárhatóságát. A drágább termékek ebben a kategóriában is tartósabbak, illetve plusz funkcióval rendelkeznek, pl.: tompítják az ajtók becsapódását, illetve fékezik az ajtó záródását.

A következő feladat megoldása az, hogy a bútor alá nyitott vagy zárt lábazat kerüljön. A zárt lábazat egyetlen előnye, hogy nem kell takarítani a bútor alatt. A zárt lábazat mögött minden esetben állítható műanyag lábak kerülnek felszerelésre. Ez segíti a bútor vízszintbe állítását.

Nyitott lábazat esetén minden esetben valamilyen fém alapú, de műanyag végű állítható magasságú láb kerül. Előnye az esztétikai megjelenése mellett, hogy takarításkor, tisztításkor a bútor alá került víz könnyen eltávolítható, illetve a szekrény alulról szellőzik, ami nagy mértékben hozzájárul a bútor élettartalmának a megnöveléséhez.

A szakember minden esetben fémfogantyút javasol, mert minden stílushoz található szín és formatervezés.


 

A konyhabútor alapanyagai


Ebben az esetben is jelentős a minőségkülönbség a kereskedelmi forgalomban készre gyártott elemekkel szemben. Eleve van egy alapanyag vastagságbeli különbség, ami általában 2mm az egyedi konyhabútorok javára. A konyhaszekrény alapanyagait legnagyobb százalékban a laminált forgácslap teszi ki, aminek rendkívül gazdag színválasztékának köszönhetően minden egyedi elképzelés megvalósítható ezekből az anyagokból.

Ezeknek az anyagoknak az élettartamát a modern élzárási technológia megnöveli, akár vékony vagy vastagabb abs-t alkalmaznak. A konyhaszekrény oldalai készülhetnek még laminált illetve festett MDF-ből, de ha igazán tartós szekrényt akarunk készíteni, akkor az oldalakat fa alapanyagból készítjük. Készülhet lucfenyőből, borovi fenyőből nagyon ritka esetben bükk vagy tölgy illetve egyéb fa-alapanyagokból is. Fa-alapanyagok esetében a kívánt szín elérése érdekében alkalmazhatunk festést, illetve pácolást. Mindkét esetet követően érdemes a felületet lakkozni valamilyen kétkomponensű, megfelelően rugalmas, illetve kemény lakkal.

Ha a fenti kérdésekben sikerült dűlőre jutni, akkor már csak az a kérdés maradt hátra, hogy milyen stílusú, illetve milyen anyagból készüljön ajtó a konyhabútorra.

Itt is több lehetőségből lehet választani. Választhatunk olcsóbb megoldást, amikor laminált bútorlapból készítjük el az ajtót. A bútorlapok széles skálája biztosítja azt, hogy akár modernebb vagy hagyományosabb stílust válasszunk. Ha nem találunk bútorlapok között megfelelőt magunknak, akkor a következő lehetőség az MDF lapú ajtók tetszés szerinti marózása, illetve színre festése, vagy a fóliásnak nevezett ajtók is szóba jöhetnek.

Ezek hátránya, hogy alapanyaguk tömörített papír, ami befolyásolja az ajtók élettartamát. Mindebből  következik, hogy az általam javasolt ajtók akár régi vagy modern stílust kell hogy kövessenek, minden esetben fából, illetve furnérozott alapanyagból készül. Ezek az alapanyagok szintén tetszőleges színűre pácolhatóak, és a megfelelő felületkezeléssel a konyhának eleganciát és hosszú élettartamot kölcsönöznek.


Konyhabútor készítés

Hálószobabútor készítés
Egyedi szekrénysorok készítése
Asztal készítés
Fakorlát, fa kerítés készítése
Előtető készítés, terasz készítés
Ajtók, ablakok készítése
Gardrób készítés


© 2017 - Minden Jog fenntartva

Poncsák Vince Asztalos, Miskolc

asztalosmiskolc.hu

A weboldalt készítette a vendeg.com