Poncsák Vince Asztalos, Miskolc


Főoldal          Magamról          Termékeim          Szolgáltatásaim          Galéria          Kapcsolat

Ajtó készítése, ablak készítése Miskolc területén és Borsod megyében

Ajtók, egyedi ajtók:

Az ajtók elsődleges funkciója, hogy a helyiségeket elválassza, illetve összekösse, biztosítsa a helyiség funkcionális működését. A fő funkciója mellett nagyon fontos szerepet kaphat az ajtó formatervezése, hogy lakásunkat otthonossá tegye, illeszkedjen lakásunk stílusához formájában és színekben is, így az ajtónk nem csak lakásunk dísze, hanem berendezési tárgya is legyen. Az ajtók lehetnek beltéri vagy bejárati ajtók.

A modern bejárati ajtó legelterjedtebb anyaga a hossztoldott, rétegragasztott borovi fenyő, aminek a vastagsága 70-100 mm között van. 


Minden esetben hőszigetelt, több falcos gumitömítésekkel ellátott ajtóról beszélünk, amibe úgynevezett szendvicspanelnek nevezett fillung betétek adják a fa kazetták anyagait, melyek biztosítják a megfelelő hőszigetelést. 

Hogyha az ajtóba a megvilágítás miatt üveg kerülne, akkor az is minden esetben hőszigetelt. A megfelelő stílushatás elérése érdekében, hagyományos szögletes formákon kívül íves elemek beépítésére is sor kerülhet. Fontos szerepet kap az ajtó felületkezelése. Termékeinket a Becker Akroma vastag lazúr rendszerével felületkezeljük.


Beltéri ajtók esetében is a legelterjedtebb a háromrétegű hossztoldott borovi fenyő alapanyag, de a jó minőségű lucfenyő, vörösfenyő, hárs, illetve tölgyfa is megfelelő keménységgel bír ahhoz, hogy szép ajtót készítsünk belőle.

A jó beltéri ajtó esetében a funkciója háttérbe szorul és másodlagossá válik. Előtérbe kerül az ajtó formája, felületkezelése azért, hogy az ajtó a lakás ékköve, kvázi bútordarabja lehessen. A megfelelően kiválasztott kilincs stílusa és anyaga emelheti az ajtó fényét. 


Beltéri ajtóba 92-es zárat javasolok, ami azt jelenti, hogy külön nyelve van a kilincsnek és a kulcsos résznek, míg lővérzárban ugyanazt a nyelvet működteti a kilincs és a kulcs. Ez kevésbé praktikus.


Az ajtó pántjai legtöbbször úgynevezett 3D-s pántok, az ajtók könnyebb beállítását biztosítja és stabilabb kapcsolatot hoz létre a tok és az ajtólap között.

Az ajtók esetében hangsúlyos szerepet kap a toknak a kiképzése. Lehet egyszerű gerébtok, hevedertok, ezeket a megfelelő stílusú szegőlecekkel lehet szebbé varázsolni. 

A művesebb tokok közé tartozhat az úgynevezett pallótok, ragasztott pallótok és a nagy kedvencem, a mélybéléses tok, ami azt jelenti, hogy a fal teljes szélességét leborítjuk, ez egy 30 cm-es falvastagság esetén jelentősen hozzájárul az ajtó szépségéhez, és kvázi összhangot teremt az ajtótok és az ajtólap között. Ezeknek a típusú tokoknak a díszítésére végtelen számú lehetőség nyílik.


 

Ablakok:

Az ablak fő funkciója egy adott helység esetleges szellőztetése, az időjárás viszontagságitól a belső tér megóvása, a helység természetes megvilágításának biztosítása. Az ablakokat megkülönböztethetjük a nyitás módja szerint. Lehet bukó, nyíló, ebben az esetben jobbos vagy balos, illetve bukó-nyíló, vagy úgynevezett középen felnyíló.


Megkülönböztethetünk ablakokat szerkezeti kialakításuk szerint, lehet fix, egyszárnyú, kétszárnyú vagy ezek kombinációi.


Formájuk szerint lehetnek szögletesek, ívesek, trapéz alakúak stb. Ennek csak a képzeletünk szabhat határt. Legelterjedtebb alapanyaga a rétegragasztott, hossztoldott borovi fenyő, lúc, illetve tölgyfa.


Elengedhetetlen alkatrésze a jó minőségű hőszigetelt üvegek széles választéka és a nélkülözhetetlen Becker Akroma kültéri vastag lazúrrendszerrel való felületkezelése.

 

További munkáim
Konyhabútor készítés

Hálószobabútor készítés
Egyedi szekrénysorok készítése
Asztal készítés
Fakorlát, fa kerítés készítése
Előtető készítés, terasz készítés
Ajtók, ablakok készítése
Gardrób készítés


© 2017 - Minden Jog fenntartva

Poncsák Vince Asztalos, Miskolc

asztalosmiskolc.hu

A weboldalt készítette a vendeg.com